Mika Sellbom

Kategori: middag

Min dag

Har haft en riktigt bra dag idag! Började med ett träningspass där jag körde en halvtimma på crossen och sen körde lite olika mage och ryggövningar i en timma. Upptäckte att jag är helt sjukt svag i min mage och att mina muskler helt har försvunnit, har annars varit ganska stark i den sen innan så har inte brytt mig om att träna den men nu, oj hehe... Efter det åt jag och Emma lunch på Holy Greens som jag nämde tidigare har de godaste salladerna!! Sen satte vi oss på Mollbergs för en kopp kaffe och då kom Nisse, Filip, Oscar och Mickey förbi och höll oss sällskap. Sen efter min lektion tog jag tåget till Göteborg där pappa plockade upp oss så gick vi lite på Kungsmässan så fick en liten nostalgitrip för var alltid där när jag var liten, varje fredag, okrydd haha! Bestämde att jag ska lära mig att tycka om Sushi så vi plockade upp lite vegetarisk sushi för fisk är blä, men tog en med en räka och det var faktiskt gott! Köpte även med supergoda vårrullar och dumplings så det blev en riktigt gottig middag! Middagen hos kikki blev inställd men vi ska träffas imon så får min dos utav henne ändå! Nu sitter jag fastklistrad vid Lets Dance och myser med min saknade Busan samtidigt som jag försöker tänka ut en låt att sjunga på studenten (kom gärna med förslag om ni vet någon bra! :)). 

 

Dinner

Älskar när man bara behöver laga middag åt sig själv så kan man göra precis vad man vill! Idag var jag sugen på Halloumi och en toskansk tomatsoppa med lite smått och gott i, mumma. Imorgon bär det av till Göteborg och ska på middag till Kristina på fredagen och sen på lördagen hinner jag förhoppningsvis med att träffa Emma och Olivia innan jag åker hem på söndag. 

Sushi

Middagen hos Fanny i Lund

Måndag

Efter skolan i måndags kom Hilda och Linn förbi för att äta middag. Det blev köttfärsfyllda zucchinis med sallad till. Sen efteråt kom Saga förbi och vi hoppade in i Jacuzzin och drack lite gott och lyssnade på musik. Det var så varmt ute och det blev en utav de första och bästa sommarkvällarna och det kommer bli så många fler!! 

Sparris

Sommarmiddagar, kan vara bland det godaste. Har levt på kycklingsallaser några dagar och nu sparris tillsammans med tomat och mozzarella, en bättre middag helt enkelt!

25 april, 2014 20:23 | middag

Middag

Kommit hem från jobb nu och lagade en snabb och enkel middag med brieost och massa hounung hehe sen blev det morötter och dipp också så lite småplock ikväll för mig och Greta! Tar fem minuter i ugnen och är jättegott!

24 november, 2013 19:46 | middag

Korvstroganoff med blomkålsris

Åt en supergod hälsosam husmanskost igår som blev en hit! Jag älskar korvstroganoff och igår bytte vi ut det vanliga riset mot blomkålsris, verkligen något att rekomendera, kommer laga det många många fler gånger! Ni borde testa!

Korvstroganoff med blomkålsris
Korvstroganoffen kan ni tilllaga som ni brukar med falukorv och de ingredienser ni brukar använda. Blomkålsriset är jätteenkelt och det är bara att riva ett blomhålshuvud på ett rivjärn och tillaga den som vanligt och här är det viktigt att man saltar, pepprar och kryddar ordentligt annars blir det smaklöst. Superenkelt och hur gott som helst (framförallt nyttigt med få kalorier)
19 november, 2013 10:22 | middag

Food

Matlagning senaste veckan! Köttfärsfyllda zucchinin och hemmagjord thaimat med bulgur! Mumma



 
7 november, 2013 18:00 | middag

Asiaten inom mig

Släppte fram asiaten inom mig (har faktiskt bott i Kina för er som inte visste det!)
?
Blev tipsad från en vän om sjögräsnudlar och blev glatt överraskad! Det är som en nyttigare variant av nudlar som innehåller totalt 6 kalorier vilket är ingenting för tre portioner! Jätteenkelt att tillaga då de bara skulle sköljas av i kallt vatten och sen värmas upp genom att läggas ner i en varm gryta. Jag valde att göra en thaimatsinspirerad grönsakswok i en god och stark currysås! Älskar att vara ensam hemma så man kan laga precis vad man vill!






 
14 oktober, 2013 09:03 | middag

Pizza

Igår lagade jag en hälsosam Pizza som var helt sjukt god. Har lagat den en gång men denna gången med ett annat recept. Den är gjord på blomkålsbotten och den är verkligen jättegod. Det första receptet jag testade var jättegott men var ganska omständigt att göra den. Detta receptet var mycket enklare!

Ingredienser: (1 pizza)
 
 
1lök
3dlost
4 dl blomkål
1ägg
lite chevreost
4 dl ost till topping
skinka
ruccola
vitlök
krossade tomater
salt å peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader. Riv först blomkålen och blanda sedan i ägget och osten som inte ska vara till toppingen. Bred ut det på en ungsform så platt som möjligt. Det kommer se smuligt ut men det ska vara så för i ugnen smälter allt ihop. Låt den sedan stå i ugnen i 10 minuter. Medans pizzan är i ugnen hacka löken i små bitar och fräs den i olja. Häll sedan i de krossade tomaterna och smaksätt med vitlök, salt och peppar. När pizzan är klar, bred på röran och toppa sen med den toppingen Ni önskar. Själv tog jag ost, skinka och ruccolasallad. Lägg in i ugnen i 15 min så var det klart.

Smaklig måltid!

 

 
30 juli, 2013 07:39 | middag

Dinner

Blev en sen middag idag som bestod av stekt kyckling i soya, cayennepeppar, salt och peppar. Vid sidan av gjorde vi sparris och en sallad med sallad, tomat, gurka, melon, paprika, majs, fetaost med en dressing och crème fraîche med smak av franska örter. Mumma mumma mumma

 



 
17 juni, 2013 19:55 | middag

Dinner

Nu mår man. Precis proppat i mig en middag av samma sallad till lunch med pinjenötter och en marineras oxfilé som jag stolt har grillat själv serverat med fransk vitlöksdressing och bea! Så gott

 
10 juni, 2013 18:47 | middag

Morsdag

Hade en helt otroligt bra kväll igår där vi firade Elinor på hennes 18årsdag. Hon hade gjort i ordning allting så fint och bjöd på jättegod mat och en jättebra kväll vidare på stan. Hade sjukt roligt och vaknade upp idag bredvid min baby. Åkte till jobbet vid två och slutade klockan åtta. Därefter satte jag igång direkt med min morsdag-present som blev en hemmalagad middag av mig. Jag bestämde mig för att testa ett nytt recpet som var köttfärsfyllda paprikor med lite sallad och dressing till och det var jättelyckat! Familjen slukade alla så tänkte dela med mig utav receptet. Dock behöver det inte följas punkt till pricka utan släng i allt vad ni känner för! 

 

Ingredienser:

6 paprikor

400 gram färs

250 gram champinjoner

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk pesto

2 msk tomatpuré

500 gram krossade tomater

1 kött-/svampbuljong

Oregano

Örtsalt

Vitpeppar

1 Chili

2 portioner kokt quinoa/bulgur

200 gram brieost

 

Stek färsen i olja/ smör och släng sedan i hackad lök och champinjoner och låt steka en stund. Pressa i en vitlöksklyfta, häll i pesto, tomatpuré, svamp-/köttbuljong, krossade tomater, chilin och kryddor. Smaka av och tillsätt sist quinoan.

 

Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen och botten på paprikan så att den kan stå av sig själv. Fyll den med köttfärsröran och varva med lite brieost. Lägg några skivor brieost (mycket ost är gott) längt upp, strö över oregano och lägg på toppen. Gratinera i ca tio minuter. Ta ut och ät med en god sallad.

 







 

 
Upp