Mika Sellbom

Valparaiso

Valparaiso

Vi ville så gärna stanna kvar i santa Cruz men som ni förstod på inlägget innan så även om det var helt fantastiskt var det mindre fantastiskt för plånboken... Så därför var det verkligen lägligt att hälsa på Philip (ni kommer ihåg vår vän som vi reste med i Amazonas?) i valparaiso. Han är utbytesstudent här och också en stor anledning till att vi kom till Chile. För att han pratade så gott om det och det är något som vi är så tacksamma över!

Så nästa destination valparaiso! Vi kom dit med bilden av att vara student i Chile är ungefär samma sak som att vara en fattig student i Sverige men oj va fel man kunde ha! Vi välkomnades in i något som såg ut att vara ett hotellkomplex med pool och gigantisk takterrass. Inte bara det utan han hade även två balkonger. Vi fick ta över hans dubbelrum så vi hade ett rum för oss själva så det kändes som att bo på hotell med kompisar! Vi som trodde att vi skulle få dela på en soffa som bäst haha!

Vi turistade lite andra dagen och tog oss till cerro alegre som var supermysigt! Det är en kulle där varenda centimeter består utav graffiti, eller snarare konst än graffiti. Var liksom inte kladdet i skolbänken utan det var stort, maffigt, fräckt, vartenda hus täckt utav färg! Valparasio är studenternas stad och det finns någon bohemisk kreativ laidback känsla över staden! Här strosade vi bara runt bland gatorna och satte oss på mysiga caféer. Tyvärr så glömde jag minneskortet till kameran hemma - vilken miss va!

Vi hade två kvällar i valparaiso. Första kvällen skulle philip ut på salsaklubb och vi tackade glatt ja till att bli medbjudna. Där träffade vi hans chilienska vän som fick lära mig att dansa salsa(!!) Sebbe och philip försökte, Sebbe gav upp ganska snabbt dock 😉

Istället fick han ta igen nästa kväll då det blev en utgång för grabbarna medan jag vilade mina salsafötter med min netflixdejt. Det var någon skolfest - kickoff av något slag och sen gick de ut och upptäckte valparaisos nattliv!

Hade en så bra tid i valparaiso och är så glad över att philip tvingade oss att komma till chile! Träffade så många fina människor och fick lära känna hand fantastiska roomies och kompisar! Stort tack för det!! Nästa stopp är brazilien och efter all den gästvänlighet vi har bemött i Chile kommer det bli tufft att toppa det!

21 mars 2017 15:14 | Resor