Mika Sellbom

Santiago


Alltså wow vad vi är glada att vi valde att komma till Chile. Det är helt fantastiskt. Den enda nackdelen är att det är väldigt dyrt om man jämför med de andra länderna vi reser i...

Vi flög ifrån calama till Santiago och anlände sent på kvällen så vi tog oss egentligen direkt till hostellet. Pigga och utvilade vaknade vi med en hel dag att spendera i Santiago. Vi började med deras största turistattraktion cerro San cristobal som vi tog ett urgammalt historiskt tåg upp för berget. Vi storade runt och hade utsikt över alla santiagos skyskrapor och kändes som vi befann oss i ett sydamerikanskt New York, riktigt häftigt.

Sen strosade vi till en cafeteria i en park som hade glass som ska vara topp 25 i världen, kan man ju inte gå förbi utan att prova! Jag hade hört talas om en marknad som hette central market som jag ville kika in eftersom jag älskar marknader men detta var absolut ingen marknad för mig. Det var inte alls proppat med billiga fina souvenirer utan det var en fiskmarknad! Så Sebbe blev ju överlycklig. Man kunde nämligen också äta där och få alla havets delikatesser till lunch. Våra magar var fullproppade efter glassen så har lovat att det blir en lunch där innan vi åker hem.

På flyget hade vi hört talas om en restaurang som hette jardin mallinkrodt som skulle ligga i bellavistaområdet - där vi bodde. Det var en innegård som hade gjorts om till en trädgård där det fanns fyra olika foodtrucks där man fick välja fritt bland. Härligaste stämningen och bästa idén!

20 mars 2017 21:58 | Resor