Mika Sellbom

Santa cruz

Santa Cruz

Efter Santiago tog vi en buss ner till santa Cruz till vindistriktet colguaga valley. Fanns oändligt med vingårdar men vi bestämde oss för tre.

Den första var Viu Manent som jag har jobbat med i Oslo och vunnit priser från så det kändes kul. Det var en väldigt romantiskt tour då man fick åka häst och vagn genom vingårdarna medan guiden förklarade allt om vingården. Vi fick även smaka ofiltrerat vin direkt från de stora ståltankarna, riktigt fräckt. Sen hade vi vinsmakning utav fem olika viner innan vi satte oss på deras café. Här delade vi på en utav deras flaskor rött och låg i eftermiddagssolen och gottade oss, en bättre dag helt enkelt!

Dagen efter hade vi en reservation på en annan vingård, Lapostolle. En utav de mest exklusiva och modernaste vingårdarna, så blev en bra kontrast jämfört med romantiska Viu Manent. Lapostolle fick framröstat det bästa vinet 2015 så vi var supertaggade på att få smaka deras premiumviner. Här gick vi först på tur och fick se hela processen från att plocka druvor till att dricka det färdiga vinet. Efter avsmakningen så hade vi bokat en fyrarätterslunch kombinerat med vin på deras restaurang. Var så otroligt lyxigt och helt fantastiskt! Det fanns bara tre bord med fantastisk utsikt över apalta vingårdarna och vi hade en privat sommelier som servitör. Maten och servicen och vinet var verkligen i världsklass! Vi började med en apertif, variant utav krabb och räktartar med ett papayabröd med chevre. Till andra rätt var det grillad bläckfisk med morotskräm och blommor från deras trädgård, tredje rätten var vår favorit - en riktigt god oxfilé. Avslutade med créme brulée och Grand manier. Det är nämligen samma familj som har Lapostolle som har berömda likören Grand manier i Frankrike. Fick även en cappuccino, pisco och lite chokladpraliner till efterefterrätt. Alltså wow, ni ser ju på bilderna - bästa mat och vinupplevelsen någonsin. Vi ville aldrig lämna!

Men vi var tvungna för det var fler vingårdar som kallade på oss, nästa var Montes. Här skippade vi touren och gick raka vägen på vinsmakningen!

Måste berätta om vårt boende i santa Cruz. Vi bodde på ett bed and breakfast lite utanför stan och det var det bästa beslutet. Vi hamnade i söta Wendys hem som blev som vår andra mamma. Hon tog så bra hand om oss och hjälpte oss med allt möjligt. Hon serverade den bästa frukosten vi har ätit i hela Sydamerika och man längtade efter att vakna bara för att få äta den haha! Det var i hennes egna hem och hon hade bara plats för två gäster vilket gjorde att det blev så himla genuint och personligt. Hon hade en trevlig liten uteplats i sin trädgård där vi drack vin och åt ostar varje kväll. - vem sa att backpackerlivet var tufft?

Måste även berätta om att människorna vi mött här i Chile har varit de trevligaste människorna vi har mött. Alla går utom sin väg för att få hjälpa till. Man behöver knappt be om hjälp utan de frågar innan man ens hinner tänka. Genom vingårdarna liftade vi bara med massa snälla människor som erbjöd oss skjutts så vi behövde inte ta en enda buss eller taxi! Bästa bästa landet med allra bästa människorna!

21 mars 2017 14:54 | Resor