Mika Sellbom

San pedro de atacama

San pedro de atacama

Vi landade som sagt i San pedro de atacama i slutet utav vår tredagarstur genom Bolivia. Vi var ganska så utmattade vid detta läget då vi hade stressat genom Bolivia under väldigt högt tempo. Vi kollade upp bussar och flyg till Santiago och insåg att det var billigare för oss att flyga om vi bara väntade någon dag extra så det var precis vad vi gjorde.

Vi slappade mest i San pedro, läste på lite om vad vi skulle göra här i Chile eftersom detta blev en spontanare. Så vi spenderade det mesta utav vår tid på mysiga caféen och på hostellet. Vi gick på en astrotour på kvällen för att se stjärnorna. Vi hade dock lite otur eftersom det bara om någon dag skulle vara fullmåne vilket gör himlen mycket ljusare, vilket i sin tur gör att det är svårare att se stjärnorna. Men det var ändå otroligt mysigt att sitta där mitt i natten med en varm choklad medan vår guide visade oss olika stjärnor och konstellationer i himlen. Han berättade även för oss att om vi gick upp 05.30 (då månen går ner) inatt skulle vi få se hela Vintergatan ovanför oss och det var precis det vi gjorde.

San pedro var en mysig liten stad mitt ute i öknen med heta dagar och svalkande nätter. Otroligt turistigt verkligen men med anledning. Fanns hur mycket som helst att se i San pedro men vi hade faktiskt fått se majoriteten utav sakerna eller liknande aktiviteter på vår tur från Bolivia vilket resulterade i att det mest blev cafehäng. Det var sjukt efterlängtat efter Bolivia kan jag säga er. Så fort man kom till Chile var det som att bli omfamnad utav civilisation igen. Skojar inte! På gränsen mellan länderna var det grusvägar och skruttiga bilar på Bolivias sida och den första foten man sätter på chilienska sidan är på en asfalterad väg och i rena fina bilar. Kontrasterna är helt sjuka. I Bolivia vet ni att vi hade det tufft att hitta wi-fi som fungerade om man inte betalade och gick till ett internetcafé, var till och med svårt i huvudstaden. Här mitt ute i den chilienska öknen hade de free-wi-fi-zone, hur knäppt är inte det?

San pedro var ett välbehövligt stopp men vi var väldigt redo för att ta oss till Santiago och se vad det hade att erbjuda.

20 mars 2017 21:32 | Resor