Mika Sellbom

Nothing says welcome to brazil like caiprinhas

Tog flyget från Santiago och med en 12-timmars mellanlandning i Lima så landade vi i Sao Paulo sent på kvällen. Vi tog en uber som släppte av oss vid vårt hostel i Villa Madalena-området. Tanken var att vi bara skulle sova här en natt och redan dagen efter försöka ta oss till Rio de Janeiro. Dock så visade det sig att våra kompisar Isak och Emelie #2 (ni vet de svenskarna som vi reste med i Bolivia under salar de uyuni?) de skulle vara i Sao Paulo dagen efter så vi bestämde oss för att hänga i Sao Paulo någon dag till för att mötas upp!

Så vi mötte upp dem för en trevlig lunch och ännu trevligare Caipirinhas! Var supermysigt att mötas upp igen och det var riktigt svårt för oss att slita oss därifrån. Men efter den tredje rundan utav drinkarna så kände vi att vi var tvungna att röra på oss. Vi skulle nämligen ta bussen till Rio på kvällen och hade hört alldeles för många skräckhistorier om rån och kidnappanden så vi kände att det kanske var klokt att inte komma iväg allt för sent.

Tydligen så är Brasilien otroligt mycket farligare än alla de andra länderna vi har varit i, otippat nog! Men seriöst så är det minst en person på varje hostel vi varit på som har råkat ut för något läbbigt i Brasilien (och roligt att höra var att majoriteten hände i rio). Verkar som 40% blir rånade och några enstaka har blivit kidnappade, hotade med kniv eller pistol! Sjukt glada att vi valde att åka hit! Men vi gör allt för att inte råka ut för något och har som mission att vara en utav de få som får behålla sina pengar ;).

Ett annat hinder som vi har stött på är att i Brasilien talar man ju inte spanska utan portugisiska. Det visste vi sen innan men alla berättade att det gick bra att prata spanska ändå efter som de två språken sägs vara relativt lika. Det är den största lögnen vi hört. Det är ungefär som att säga att svenska och finska är samma sak eller inte ens det typ svenska och japanska seriöst. Så vi är ju helt ute och cyklar och det är otroligt svårt att göra sig förstådd eftersom ingen förstår engelska, och de envisas att prata portugisiska med oss fastän vi står som två stora frågetecken.

Men trots det så tar Brasilien väl hand om oss och klimatet är helt perfekt! Blev en snabbvisit genom sao Paulo men vi ska tillbaka hit eftersom vi flyget härifrån till London sen.

28 mars 2017 21:22 | Resor