Mika Sellbom

Cozy

Precis slutat jobba och köpte med mig de här mysiga byxorna som jag satte på mig så fort jag kommit innanför dörren! 

 

Och till alla er som ställt frågor (som jag tycker är jättekul) anledningen till att jag inte har svarat än är för att jag tänkte svara på alla i ett gemensamt inlägg ganska snart så ni inte tror att jag bara struntar i er! Så passa på att fråga men jag kommer inte svara på vissa saker som jag tycker är lite för personliga som jag hoppas att ni förstår. 

Mer snö

Hade helt glömt bort att jag inte bara tagit bilder med mobilen i sälen utan hann även med några med kameran också även om den var framme väldigt sällan.

 

Idag ska jag jobba och sen är det plugg på schemat och tänkte hinna med en powerwalk också där i mellan men roligare än så blir det nog inte. Det märks att det har börjat komma igång i skolan redan nu men är tacksam över att alla kurser jag läser nu är relativt "enkla" kurser och utifrån intresse så skolan blir inte lika jobbig då. Mina favoritämnen är fotografi och även Psykologi, det verkar så himla intressant och kan absolut tänka mig en framtid inom det. Hade varit kul och intressant att läsa en kurs bara sådär i Lund eller Uppsala för att känna på det om det skulle vara något som jag hade kunnat tänka mig jobba med. Eftersom jag läser Natur så blir man helt inlåst på alla de yrkerna som man bör läsa typ som läkare, veterinär och civilingenjör men det finns ingen som säger att man inte kan läsa psykologi och bli något inom det. Jag valde trots allt natur för att kunna bli vad som helst. 

Skidor

Har inte berättat någonting om mitt Jullov eftersom jag hade bestämt mig för att sluta blogga då.

Vi var i alla fall i Sälen med pappa och hans flickvän och hennes två barn och så var kusinerna där som man alltid har lika roligt med. Jag och Linn (min kusin) är i samma ålder och går i samma skola och har typ alltid varit bästa vänner så våra familjeträffar är aldrig tråkiga och inte heller våran jul i sälen. Även om skidåkningen inte är den bästa och jag kanske inte kan bedömma det för är faktiskt ganska dålig på att åka skidor. Är så avundsjuk på alla som åker bra och vill jättegärna kunna det! Vi åker skidor ungefär varje år och på senaste har det varit med kompisarna till ställen som Val Disere, Val Thorens och Sestriere så det var skönt att känna sig som ett litet barn igen och komma till Sälen som vi brukade göra när vi var mindre och bo i en mysig liten med betoning på liten, stuga. Afterskiin är ju ganska annorlunda också där man sjunger sånger och bara mår bra. Skidåkning är typ som terapi och försökte faktiskt anstränga mig för att bli en bättre skidåkare och jag vet inte om det berodde på att backarna i sälen känns som barnbackar jämfört med alperna men det kändes faktiskt som jag blev lite bättre efter Moster Millas privata skidskola för mig och Emma. Det var så skönt att sysselsätta sig med något varje dag och få bort tankarna och bara fokusera på skidåkningen, jätteskönt och hade velat åka tillbaka nu! Och det absolut bästa är ju utan att tveka maten och alla pauser med varm choklad som man tar i backen. Gulasch och spaghetti och köttfärssås är en oslagbar klassiker. 


Yoga

En bild från Yogan igår, träning med lite mysig stämning. Igårkväll kom Tysk förbi efter hennes träning så myste vi lite och idag kommer Hilda förbi för lite kvalitetstid. Det är så skönt att ha helg speciellt när man kan tillbringa dem tillsammans med de man tycker om som kan få en att tänka på bra saker. . 

 

Friday

Istället för att plugga på alla mina hålor idag som var tanken så har jag suttit och redigerat bilder för fullt! Är långt ifrån klar men nu har jag i alla fall fått klart några stycken som jag kan bjuda på!

Har även hållt en kort föreläsning om studieteknik för ettorna som jag gjorde förra året också, det är faktiskt kul att dela med sig av saker som har hjälpt en själv och hoppas verkligen att de tar till sig av allt det jag sa för det är verkligen sant. Har fått önskemål tidigare om lite studieteknik och kan tänka mig göra ett inlägg om det igen om det intresserar någon! 

Idag har jag fikat med Linn och Saga efter skolan och även hunnit klämma in ett spinningpass och ett Yogapass så det känns riktigt bra. Ser inte riktigt yoga som träning men för mig är det lite som nedvarvning och lite mer mentalt att hitta ett lugn och det är någonting som jag behöver just nu, så därför har jag bestämt att börja på det och se om det hjälper mig.


Studentfest

Igår hade vi årets första studentevenemang på H55 där det bjöds på middag och dricka för alla framtida studenter och tillsammans med beerpongtuneringen och mina häften med snapsvisor jag hade satt ihop så blev det en riktigt rolig kväll! Vi i studentkommitten var ganska oroliga eftersom vi skulle bli lite färre än det var tänkt från början men det blev faktiskt mycket bättre än vad jag vågade hoppas på och ser fram emot nästa event! Tog massa bilder under kvällens gång som jag ska försöka få upp snart! Hade på mig ett nytt linne från Zara igår. Idag har jag bara psykologi och sen ska jag ta igen lite gammalt plugg innan det blir ett pass på gymmet, ett spinningpass och efter det ett yogapass!

Nytt år

Har bestämt mig att fortsätta blogga för jag känner att jag mår ganska bra av det faktiskt oavsett hur töntigt det är,, tycker det är skönt att skriva av sig om meninglösa saker och allt hör inte hemma i Dagboken. Så nu kör vi, ett nytt år. Wow. 

Är svag för nyårslöften eftersom de alltid bryts, godisförbud var tanken men har redan brutit den flera gånger så är nog ingen idé. Men har bestämt mig för några saker som jag ska försöka sträva efter.

* TRÄNA med Kroatienresan som målet. Min nya hobby ska bli att träna och har redan bokat in 3 träningspass imorgon med gym, spinning och Yoga. Idag blir det gy,m!

* Jag vill hitta mina riktiga vänner, de som lägger ner lika mycket tid på mig som jag gör på dem, en gemensam vänskap från båda hållen. Försöka hålla de jag bryr mig om nära och helt enkelt skilja mina ytliga vänner från de som är att lita på och som ställer upp när det gäller.

* Med fokus på mitt hälsosamma nya "må-bra-liv" har jag även bestämt för att förstöra så lite av min kropp som möjligt och därför satt en gräns för vad jag får lov att dricka. Dels för att det är onyttigt men också för att det inte blir roligare att var stupfull, tvärtemot hatar jag det och ogillar migsjälv extremt mycket när jag dricker. Och har äntligen förstått att ingen tvingar mig, jag får dricka precis hur mycket eller lite jag vill. Det är bara jag som bestämmer och av erfarenhet vet jag att jag mår bättre och har roligare av att dricka lite och mår dåligt och blir jobbig när det går över en gräns. . 

*Ta körkort - full fokus nu och vill ha det innan Mars. Pluggade teori igår och nu ska jag iväg på körlektion!

 

Påbörjade mitt nya liv lite tidigare i december med att ta ut aggretioner på boxningssäcken. Lite bilder på vart jag är nu och vart jag kommer vara när studentresan närmar sig (förhoppningsvis)Upp